Kislost telesa (Ph) in temperatura

Merjenje telesne temperature je bila že davno osnovna in prva preiskava, ki jo opravi laik, če je prisotno slabo počutje in občutek povišane telesne temperature. Meriti so nas učili pod eno od pazduh. Merjenje v nožnici, debelem črevesu in ustih je še pred nekaj desetletji pomenilo preiskavo, ki so jo opravljali pri sumih na določene bolezni v bolnišnicah. Danes merijo temperaturo v ušesih z elektronskimi termometri, prav tako tudi pod pazduhami.

Vir: Planet zdravja

Zadnja leta se tej osnovni preiskavi posveča vse manj pozornosti, čeprav je v fiziki in delovanju fizičnega telesa temperatura osnovni podatek, brez katerega ni možno izračunati delovanja fizičnega telesa. Zanemarjanje tega podatka je kljub moderni medicinski znanosti, tehniki in kemiji privedlo do nerešljivih ugank, ki nam jih zastavlja delovanje črevesja, jeter in ledvic. Temperature, ki se ustvarjajo v tankem črevesju – motorju človeka, gredo s krvjo v jetra in po vsem telesu.

Če vemo, da se grejemo s krvjo, so temperature osnovni pogoj za delovanje kardiovaskularnega sistema, saj vemo, da se ožilje širi in oži glede na temperaturo človeka. Dolgotrajno pregrevanje telesa po plasteh, v alternativnem jeziku po kanalih, je bistveni podatek pri raziskavi vzroka bolezni. Vemo, da se fizično telo ne segreva v vseh delih telesa enako hitro, prav tako se ne ohlaja enako hitro, zato je zelo pomembno, da merimo telesno temperaturo na levi in desni strani telesa, zgoraj in spodaj, kar nam pove, kakšni so pretoki toplote v celem telesu. Toplota ali energija telesa je osnovni pogoj za pravilno delovanje telesa. Telo se segreva in ohlaja v vsakem letnem času drugače glede na zunanjo temperaturo. Zato je zelo pomembno, da poznamo delovanje telesa in značilnosti delovanja telesa v vsakem letnem času. Za primerjavo lahko pogledamo v naravo.

Hormoni se ustvarjajo največ spomladi, v jeseni se telo pripravlja na zimo. To vidimo po rastlinah in živalih, po zelenju in po dlakah, po pridelku in po mladičih. Ljudje si lahko klimo v stanovanjih ustvarjamo po želji a kljub temu smo odvisni od temperature, ki je zunaj, zato se temu primerno oblačimo. Kljub klimi, ki jo človek ustvarja v stanovanju, se tudi sobne rastline ravnajo po letnih časih in tudi domače živali menjajo dlako dvakrat letno.

Telesno temperaturo vzdržujemo s hrano in jo ščitimo z obleko, zato je izjemno pomembno, kaj jemo v določenem letnem času. Živali v naravi se hranijo s tistim, kar jim nudi narava, enako rastline, človek pa si je hotel po razumu izboljšati standard s tem, da se je začel prekomerno prehranjevati. Še hujše kot prekomerno je nepravilno prehranjevanje. Danes jemo veliko preveč beljakovin živalskega izvora in veliko premalo ogljikovih hidratov in zelenjave. Vsako prekomerno uživanje beljakovin živalskega izvora pomeni za telo zožitev ožilja in nabiranje balasta v telesu. Zožitev ožilja zato, ker nas beljakovine hladijo. Ne smemo pozabiti trditev uradne medicine, ki že desetletja prisega na beljakovine živalskega izvora in prisega še danes na mleko, jogurt, sir, meso. Zdravnikom je težko povedati, da je vsa živina zrasla na hormonih, prav tako je v mleku vse tisto, kar je krava pojedla in tudi vsi umetni konzervansi in razni komercialni dodatki v hrani nam mašijo kapilarni sistem črevesja, pljuč in kože, kjer se odlagajo in pregrevajo naš organizem. Vsakodnevno prekomerno uživanje beljakovin živalskega izvora pomeni pospešeno kisanje telesa, organske kisline pa pregrevajo kri in ožilje, ki se z leti lahko okvari do take mere, da se rojevajo najbolj krute diagnoze.Telo postane kislo, ko je močno okrnjena prebava maščob, kar pomeni okvaro funkcij jeter in trebušne slinavke. Ko je odpoved prebave maščob popolna, telo začne hujšati in uporabi lastne maščobe za gretje telesa, kar pomeni pojačano presnovo.

Če vemo, da organske kisline lahko okvarijo največje žile v telesu, se moramo vprašati, kaj ti strupi storijo iz kapilar, ki prekrvavljujejo samo ožilje in najmanjše živce. Kaj se zgodi, če zaradi prevelike toplote v ožilju koagulira kri v kapilarnem sistemu ožilja ali kateregakoli organa? Organske kisline so tudi vsi hormoni. Uživanje pripravkov, ki vsebujejo hormone, je glede na kislost telesa vedno močno vprašljivo, še posebno če nimamo podatkov o količini vseh osnovnih hormonov, ki jih proizvaja telo. Hipofunkcija ene od žlez v telesu, pomeni hiperfunkcijo druge žleze, zato je dovajanje hormona žleze, ki je v hiperfunkciji, ustvarjanje hipofunkcije ene od naslednjih žlez in dodatno kisanje telesa. Porušeno hormonsko ravnovesje lahko uredi samo telo samo, če so mu dani pravilni pogoji prebave.

Pravilna prebava je pogoj za pravilno presnovo, pravilna presnova za pravilno delovanje telesa, pravilna funkcija telesa je pogoj za zdravo duševnost človeka in zdrava duševnost je ponovno pogoj za zdravo in pravilno prebavo človeka. In prav to področje je tisto, kjer je v medicini popolna tema in prav ta sistem je tisti, kjer se pretaka energija življenja.

Merjenje temperature v obeh podpazduhah nam daje pomemben podatek o stanju telesa nad trebušno diafragmo, temperatura v obeh dimljah pa stanje v trebuhu in nogah. Vse štiri temperature nam dajo informacijo o celovitem stanju telesa, o funkciji organov in žlez in o delovanju glave.Iz tega lahko sklepamo o pretokih, počutju kot tudi o duševnem in čustvenem stanju človeka, če vemo, kako pravilno teče energija v telesu in če spoštujemo in sledimo vsem štirim zakonitostim fizike. Kemija je posledična in jo glede na fizično delovanje in temperaturo skoraj 100% ugotovimo, četudi nismo zdravstveni delavci.Delovanje telesa je narejeno za laika, da ga v skladu z naravo tudi razume. Specialist je vsakdo, ki obvlada fizične procese telesa, ki lahko vpliva na temperaturo, tlak in pretok v določenem času, kar zagotavlja pravilno delovanje fizičnega telesa in pravilne kemične procese, od katerih je odvisno duševno stanje človeka in njegove fizične sposobnosti.

Poznavanje anatomije in fiziologije in optimalnih vrednosti kemičnih analiz ter poznavanje kemikalij – zdravil, ki začasno spreminjajo kemične rezultate, je premalo, da bi lahko rekli, da obvladamo osnove delovanja človekovega telesa in da lahko nanj pozitivno vplivamo. Dovajanje kemikalij v telo je vse prej kot dobro, če je v naravi prav toliko zdravilnih rastlin, kot jih telo potrebuje in je njihov učinek hiter, točen in neškodljiv. Vprašanje je samo, kako daleč od narave se je moderna medicina oddaljila in koliko časa je še potrebno, da bo spoznala, da ljudje umirajo od kemije, ki so jo ravno ti specialisti predpisali in jo še predpisujejo. Žalostno je, da to vedo in jo tudi sami uživajo in solidarnostno umirajo z ljudmi, ki so nevedni in jim zaupajo. Moderna medicina je zame postala rutinska pesem bogov, ki v svoji kronični neozdravljivi rutini tudi sami umirajo iz nepoznanega vzroka.

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si