10 razlogov, zakaj zjutraj piti toplo vodo z limono

Limone Namesto kave raje spijte toplo vodo z limono.

Koristi

Sledi nekaj koristnih lastnosti, ki vas bodo morda prepričale.

1. Krepi imunski sistem: Limone imajo veliko vitamina C, ki uspešno kljubuje prehladom. Vsebujejo tudi veliko kalija, ki spodbuja delovanje možganov in živčevja. Poleg tega pomaga kontrolirati krvni pritisk.

2. Uravnava pH: Vsakodnevno pitje tople vode z limono niža zakisanost telesa. Limona je ena najbolj bazičnih. Da, limona vsebuje citronsko kislino, vendar v telesu, ko jo presnovi, ne deluje kislo, temveč bazično.

3. Pomaga pri hujšanju: Limone vsebujejo veliko pektinskih vlaknin, ki pomagajo 'krotiti' želje po hrani. Ljudje, ki uživajo bolj bazično hrano, hitreje shujšajo.

4. Pomaga pri prebavi: Limonin sok pomaga spirati neželene snovi. Jetra spodbuja k tvorjenju žolča, kisline, potrebne za prebavo. Ob dobri prebavi seveda ni težav s pekočo zgago in zaprtostjo.

5. Je diuretik: Limone spodbujajo uriniranje, s čimer telesu pomagajo pri čiščenju. Tako toksini hitreje odidejo iz telesa in urinarni trakt ostaja zdrav.

6. Čisti kožo: Vitamin C pomaga manjšati gube in madeže. Voda z limono iz krvi odvaja strupe, s čimer je tudi koža bolj čista. Limonin sok lahko nanesete na brazgotine in tako bodo manj vidne.

7. Osveži zadah:  Ne le to, pomaga tudi lajšati zobobol in gingivitis. Vendar bodite pozorni, saj citronska kislina lahko razžre zobno sklenino.

8. Lajša dihalne težave: Topla voda z limono pomaga pri dihalnih okužbah in ustavi nadležen kašelj. Pomaga tudi astmatikom in ljudem z alergijami.

9. Ostanite zen: Vitamin C je ena prvih stvari, ki se zniža, ko sta vaš um in vaše telo podvržena stresu. Kot je že navedeno, so limone polne vitamina C.

10. Pomaga pri odvajanju od kave: Večina, ko spijejo kozarec tople vode z limono, čuti manj hrepenenja po jutranji kavi.

Voda mora biti topla?

Zakaj mora biti voda topla in ne hladna? Hladna voda je šok za telo. Telo za obdelavo hladne vode potrebuje energijo.

Recept

Recept je zelo preprost. Potrebujete le kozarec tople (ne vroče) vode in sok polovice limone.

Prevod članka: Ganeša

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si