Odženite mravlje – s polento

Mravlje so ena izmed najbolj neželenih in včasih nadležnih vrst insektov, saj se znajo zelo pretkano povabiti v domove in okolico milijonov ljudi. V prodaji je ogromno pesticidov, vendar ti pogosto niso učinkoviti, kot bi želeli, poleg tega pa tudi niso varni niti za otroke, domače živali, niti za vas. Polenta oziroma koruzni zdrob je odlična za odstranjevanja mravelj, ki so v vašem domu in okolici. Je učinkovita in varna. Polenta deluje, ker je mravlje ne morejo prebaviti in posledično poginejo.

Navodila

1. Ugotovite, kje mravlje vstopajo v vaš dom oziroma kje prihajajo od zunaj.

2. Če najdete kupček zemlje, ki so ga naredile mravlje, nanj stresite polovico skodelice polente. Pol skodelice polente dajte na krožnik in ga postavite na mesto, kjer mravlje vstopajo v vaš dom.

3. Po 12 do 24 urah preverite, če so mravlje na tistem področju še aktivne in če polento še odnašajo v njihov dom.

4. Po 72 urah preverite, če je na mestu, kjer je polenta, še kaj dogajanja. Če so tam še žive mravlje, dodajte še nekaj polente.

5. Vsakodnevno preverjajte, če so na prvotnih mestih še vedno mravlje ter poglejte, če so nastala tudi nova mesta. Poglejte, če so kje novi hribčki ali točke, kjer mravlje vstopajo, in ustrezno ukrepajte. Ko mravlje izginejo, odstranite polento in poginule mravlje.

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si