Pazite

+43810104282

Če vas kličejo s številke +43810104282, v nobenem primeru ne kličite nazaj!

Pred parimi dnevi zvoni telefon, na zaslonu številka klicočega +43810104282, in se, kot vsakič, oglasim. Po dveh sekundah druga stran prekine povezavo. [node:read-more:link]

bolha.com: Pazite se prevarantov

Uporabniki priljubljenega portala z oglasi, bolha.com, bodite zelo pazljivi.

Danes je na objavljen oglas v angleškem jeziku odgovorila 'gospa' Tyra S., ki pravi, da bi rada kupila izdelek, oglaševan na navedenem portalu, vpraša za ceno, čeprav je le-ta navedena in glede stanja naprave, če je nova ali rabljena.

Po parih mailih prispe tisto standardno sumljivo besedilo, ki se glasi: [node:read-more:link]

Facebook scam 'whiteflash.be'

Na družabnem portalu Facebook se je pojavil enodnevni 'phishing attack', s katerim želijo nepridipravi priti do vašega uporabniškega imena in gesla za dostop do portala Facebook.

Predmet sporočila je "Look at this" in nato v sporočilu domena "wwww whiteflash.be". Spletna stran whiteflash.be je kopija strani, na kateri vnesete podatke za dostop do portala Facebook in tako spletni goljufi lahko iz vašega profila pošiljajo podobna sporočila drugim uporabnikom, ki so v njihovi mreži prijateljev. Za krajo podatkov uporabljajo še naslednje domene: [node:read-more:link]

Klic ali SMS s številke 002204389284

S številke 002204389284 je prispel SMS z naslednjo vsebino:
'Pokliči me prosim 002204389284
xNtlgf0VVGrd'
 
Ne glede na to, ali gre za SMS ali telefonski klic, nikakor in v nobenem primeru ne kličite nazaj!!!
 
Kot piše v današnjem časniku Dnevnik, gre za prevaro wangiri, pri kateri vas zamujeni klic na neznano številko povzroči nepotrebne in včasih kar visoke stroške.

Klic s številke 0015167469209 ali 0012173989544 - ne odgovarjajte!

Če vas kličejo s številke 0015167469209 čim prej odložite in v nobenem primeru ne dajajte osebnih podatkov ali podatkov kreditnih kartic in podobnega! Najbolje je, da kar odložite.

Klicoči se predstavi kot zastopnik oziroma tehnična podpora družbe Microsoft, in pove, da so na vašem računalniku varnostne težave, ki jih bo pomagal rešiti prek spletne povezave.

Če jim to dovolite, se priklopijo na vaš računalnik in bojda dobijo nadzor nad njim. [node:read-more:link]

Phishing (ribarjenje) za vašimi osebnimi in finančnimi podatki

Nekdo bi rad dobil vaše podatke za preprodajo svojih 'izdelkov' ali storitev, kar pomeni, da išče(jo) preprodajalca njihove robe, kupljene z ukradenim denarjem, lahko pa le želijo dvigniti njihov (ukraden) denar.

Phishing oziroma ribarjenje za podatkiIZ: G. Patrick Chan K. W
(Izvršni direktor in glavni financni direktor)
Hang Seng Bank Limited
83 Des Voeux Road, Central
Hong Kong SAR.
[node:read-more:link]

SMS spam: (morda) novo v Sloveniji: Nokia je zelo radodarna ;)

Danes, 2. februarja 2099, sem na GSM prejel SMS spam, oziroma, povedano natančneje, SMS phishing (moj prvi SMS spam/phishing), ki je bil poslan s tuje številke, o kateri ata Google ne ve nič (če ima kdo podobne izkušnje in kaj več informacij, naj javi). Vsebina sporočila je naslednja:

"CONGRATULATION! Your MOBILE # has won £200,000GBP in the ongoing NOKIA PROMO.Contact our UK office for claims.Tel:+447024053567. Email: europe. nokia @ live .co. uk." [node:read-more:link]

TV kvizi in podobno na 090: adijo denar

Želite zaslužiti? Ni problema, berite naprej ... Vendar pozor, to vas bo stalo in najverjetneje obljubljenega zaslužka sploh ne bo! Ravno nasprotno, čaka vas visok račun za telefon.

Uvod

Danes, čisto iz firbca, vedoč, da mi je znan pravilni odgovor, pokličem na številko 090 30 03. Gre za televizijski kviz Kdor zna, ta zna na TV3.

Zanimalo me je, v čem je računica celotne zadeve? Kako in kje dobijo denar za nagrade.

Odgovor je zelo kmalu več kot očiten. [node:read-more:link]

Aleš vas vabi na sestanek

Je tudi vam pisal 'Aleš' in vas sprašuje glede ponedeljkovega sestanka ob 12. uri?

Spoštovani,
Zanima me samo če velja sestanek za v ponedeljek ob 12:00?
Lep pozdrav
Aleš

Če je tako, se na njegovo vabilo ni potrebno odzvati, saj tega 'sestanka' ne bo.

Gre za potrjevanje veljavnosti e-mail naslovov, morda pa boste v primeru odgovora prejeli spam oziroma elektronsko smetje. [node:read-more:link]

Strani

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si