bolha.com: Pazite se prevarantov

Uporabniki priljubljenega portala z oglasi, bolha.com, bodite zelo pazljivi.

Danes je na objavljen oglas v angleškem jeziku odgovorila 'gospa' Tyra S., ki pravi, da bi rada kupila izdelek, oglaševan na navedenem portalu, vpraša za ceno, čeprav je le-ta navedena in glede stanja naprave, če je nova ali rabljena.

Po parih mailih prispe tisto standardno sumljivo besedilo, ki se glasi:

Thanks for the mail.Am Mrs Seriana from Canada, Yes, am still interested in the ITEM . am okay with the price of the item, I want to buy the item for my son that is studying in a west African country (Nigeria) as a gift for her birthday coming up soon, so how much is the total cost of the item including the shipping cost to Nigeria through Post? and i will be paying you through bank to bank transfer okay?

 Hope to hear back from you soon.

V takem primeru nemudoma prenehajte z dopisovanjem in dogovarjanjem. Sporočila raje zbrišite in dogodek prijavite na bolha.com.

Nadaljevanje z drugo teto, ki bi kupila drug izdelek

No, potem pa mine nekaj časa, objavim drug oglas za drug izdelek, tokrat se poskusi natega/prevare dogajajo v sepembru leta 2013.

Na oglas se odgove 'Olivia', ki pravi, da je iz Londona in jo zanima, koliko stane poštnina za izdelek iz oglasa, če bi le-tega poslal v Veliko Britanijo.

Iz firbca v mailu vprašam, kako to, da se je pri vsej bogati ponudbi v Veliki Britaniji odločila ravno za moj artikel.

Nekaj muti, da je cena ugodna in podobno, vztraja, naj navedem strošek poštnine. Odgovorim ji, da ji poštnino zaračunam 90-150 evrov, odvisno od tega, v katerem delu Londona je doma.

Pride odgovor, da je cena poštnine malo pretirana.

Zanima me še to, kako je prebrala besedilo v slovenščini ... Kako ve kaj konkretno prodajam in kako razume vse zapisano? Saj veste, da Google Translate in slovenski jezik ne sodelujeta najbolje, prevod je poln napak in nesmislov.

Pravi da se že znajde. Zato jo opomnim, da imam tudi naveden pogoj za osebni prevzem. Pa me prosi, da tokrat naredim izjemo.

In konec, ker je bilo dovolj.

Nadaljevanje ... tretja teta

Spet se je oglasila ena teta (tretja po vrsti) in bi kupila oglaševani izdelek. Znova besedilo v angleščini in spet bi rada, da ji blago pošljem po povzetju.

I'm sorry but our no-fraudster policy doesn't allow this type of transaction.

In tako se pojavi še en možakar

Ki trdi, da dobro razume jezike in da pač trguje z izdelki. Pri njegovem poznavanju in razumevanju jezikov potemtakem najbrž ne bi, če bi bilo to res, spraševal po ceni izdelka in možnosti dostave v Anglijo.

Zanimajo (tokrat) jo tudi nepremičnine

Zanima me, da vedo več podrobnosti o parceli z zadnjo ceno njo. nazaj k meni z zadnjim ceni na moji neposredni e-mail naslov, čakam vaš odgovor

S spoštovanjem,
XY

Končna ugotovitev

Navedene tete in strici so v bistvu ista oseba, ki registrira nove in nove maile ter potem poskuša priti do blaga, ki ga nima namena plačati.

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si