Izvršni direktor družbe Nestle želi nadzorovati svetovno oskrbo z vodo

V ZDA trenutno prevladuje tema nadzora nad orožjem. Kaj pa nadzor nad vodo? Nedavni komentarji Petra Brabecka, izvršnega direktorja družbe Nestle, nakazujejo, da bo voda po svetu kmalu prišla pod nadzor korporacij, kot je njegova. Brabeck je izrekel osupljivo izjavo, da voda ni človekova pravica, pravi, da morajo z njo upravljati poslovneži in upravni organi. Vodo želi nadzirati, privatizirati in z njo delati na način, ki bi ohranil planet.

Vir: Natural News

Nadzor nad vodo prišel v ZDA

To pomeni, da Brabeckovi načrti vključujejo spremljanje in nadzor porabe vode. Nekega dne se tako lahko zgodi, da mednarodna zakonodaja v vsakem gospodinjstvu v krajih in mestih omeji porabo vode na točno določeno količino. Morda bodo morali ljudje pridobiti dovolilnice za kopanje vodnjakov ali plačevati odvajanje deževnice. Predlogi tovrstnih zakonov so se že pojavili po ZDA. V Sloveniji pa bi v Celju zaračunavali odvajanje deževnice v kanalizacijo.

Izvršni direktor družbe Nestle meni, da mora vsa voda imeti ceno

V intervjuju se Brabeck baha, da je njegova družba največja živilska korporacija na svetu, ki letno zasluži več kot 50 milijard evrov. Ponosno trdi, da je milijone ljudi odvisnih od njega in njegove družbe. Mar tale človek meni, da je bog?

Vodo imenuje 'prehrambni izdelek', ki mora imeti določeno vrednost. Kdo nadzira ceno vode? Brabeck lastne trajnostne projekte snuje na dejstvu, da lahko tretjina prebivalstva v 15-20 letih utrpi pomanjkanje vode. Brabeck meni, da bo v prihodnjih letih s cenovnim nadzorom vode morda svet rešil pred pomanjkanjem hrane in vode.

Je zaradi groženj o pomanjkanju vode v prihodnosti ljudem potrebno odvzeti njihovo temeljno pravico do vode, kot predlaga Brabeck?

Kaj se lahko zgodi, če vodne vire dajo pod mednarodni nadzor, medtem ko nekaj izbranih diktatorjev iz korporacij vlada nad oskrbo z vodo?

Lahko svobodni in uspešni ljudje z lastno svobodo odkrijejo boljše načine ohranitve in spoštovanja do vode, ne da bi globalnim korporacijam dovolili nadzor nad le-to?

Izvršni direktor družbe Nestle pozdravlja gensko spremenjeno kmetijstvo in kritizira organsko

Postavitev osebe, kot je Brabeck, na mesto nadzornika, bi ustvarila tiranski monopol nad nečem, kar bi moralo biti brezplačno. Če vplivne korporacije zapirajo vodne pipe, lahko tudi diktirajo, katere kmetije prejmejo vodo. Nestle bi lahko ščitil gensko spremenjeno kmetijstvo. V bistvu je v intervjuju Brabeck rekel, da organska hrana 'ni najboljša' in nadaljeval, da je gensko spremenjena hrana popolnoma varna in ne povzroča bolezni. S to filozofijo bi Brabeckova ekonomija organske kmetije odrezala od vode in omogočila nadvlado gensko spremenjenemu kmetijstvu.

Sodelovanje za ohranitev naše pravice do vode

Svobodni ljudje morajo povsod sodelovati za ohranitev temeljne pravice do vode. Če želi posameznik skopati lasten vodnjak in napeljati podtalnico, naj stori tako. Za vzdrževanje odgovarja sam. Če nekdo želi shranjevati lastno deževnico za oskrbovanje vrta, naj jo. Če želi nekdo vodo prečiščevati z oglenimi gravitacijskimi filtri in v celoti opustiti družbe za ustekleničevanje vode, jim bo tako bolje. Je čas, da zavrnemo industrijo ustekleničene vode, ki ljudem pere možgane, da se pokorijo vodi z nadzorovano ceno? Ljudje se lahko oskrbujejo in sodelujejo ter sami upravljajo z njihovo vodo. Pohlepni izvršni direktorji družb niso pravi odgovor. Nihče ni odvisen od njih. Voda mora ostati čista, prosta in kot naravno dobro, na doseg vsem.

Podpišite peticijo, s katero Nestle ustavimo pred nadvlado v dobavi vode.

Prevod članka: Ganeša

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si