Razkrite laži biotehnološke industrije: Gensko spremenjena koruza praktično ne vsebuje hranil; je pa polna kemičnih strupov

Najnovejše poročilo o prehranski vrednosti gensko spremenjene koruze razvrednoti vse obstoječe trditve, da so gensko spremenjeni organizmi 'znatno enaki' konvencionalnim organizmom. Dokument z naslovom Prehranska analiza leta 2012: Primerjava gensko spremenjene koruze proti običajni, ne razkriva le tega, da gensko spremenjeni koruzi v primerjavi z običajno ne primanjkuje le vitaminov in mineralov, temveč je tudi zelo strupena in polna smrtonosnih rastlinskih kemikalij, kot je glifozat (Roundup, škropivo družbe Monsanto).

Vir: Natural News

Lastnice spletnega dnevnika MomsAcrossAmerica.com pravijo, da jim je poročilo poslala De Dell Seed Company, edina kanadska dobaviteljica, ki nima gensko spremenjene koruze, in ga je prejela od družbe ProfitPro iz Minnesote v ZDA. Splošno gledano dokument razkriva, da je navadna koruza v primerjavi z gensko spremenjeno dvajsetkrat bogatejša s hranili, energijo in proteini.

Kar se tiče energijske vsebnosti, merjene v skladu z ERGS, so ugotovili, da navadna koruza na gram daje 3.400-krat več energije kot gensko spremenjena koruza, kar je ogromna razlika. In kar se tiče splošnega odstotka organskih vsebnosti, so odkrili, da ima navadna koruza skoraj dvakrat toliko sestavin, kot gensko spremenjena koruza.

Običajna koruza vsebuje znatno več kalija, magnezija, kalcija, žvepla in mangana.

Odprta primerjava ocenjuje tudi posamezna prehranska odstopanja, ki razkrivajo nekaj škandaloznih dejstev. Kalij, ki je potreben za nastajanje energije in normalno kroženje krvi, je v gensko spremenjeni koruzi komaj prisoten – 0,7 delcev na milijon (ppm). V navadni koruzi je vsebnost kalija več kot 13-krat višja, na preizkusu je bila 9,2 ppm.

Razlika je bila še večja pri magneziju, ki ga je bilo na testiranju v gensko spremenjeni koruzi le 0,2 ppm. V navadni koruzi pa je vsebnost magnezija 46-krat višja kot v gensko spremenjeni koruzi. Podobna odstopanja so opazili tudi pri kalciju, žveplu in tudi manganu, saj je bila vsebnost vsakega višja za 12,4-, 14- in sedemkrat.

Po drugi strani so odkrili, da navadna koruza ne vsebuje kloridov, formaldehida, glifozata in drugih škodljivih kemikalij, v gensko spremenjeni koruzi pa so jih odkrili v nevarno visokih vsebnostih. Glede na analizo poročila, ki so jo opravile MomsAcrossAmerica.com, gensko spremenjena koruza vsebuje približno 19-krat toliko glifozata, kot ga v pitni vodi največ dovoljuje EPA (Agencija za varstvo okolja ZDA) in 130-krat več glifozata, kot je bilo odkrito na testih, da povzroča poškodbe na organih živali.

Poročilo tudi navaja, da gensko spremenjena koruza vsebuje nevarno visoke količine formaldehida. Prejšnja raziskava dr. Dona Huberja o gensko spremenjenih organizmih je razkrila, da je za živali že 0,97 ppm zaužitega formaldehida strupenega. Kot se izkaže, gensko spremenjena koruza vsebuje 200-krat več formaldehida od te varnostne omejitve.

Monsanto s trditvami o 'znatni enakovrednosti' gensko spremenjenih organizmov v primerjavi z običajnimi vpleten v ogromno prevaro

Šokantna odkritja močno nasprotujejo stalnim trditvam družbe Monsanto, velikana agrogenocida. Na spletnih straneh Monsanto trdi, da so odobreni gensko spremenjeni posevki 'znatno enakovredni' običajnim, kar pomeni, da niso prehransko različni od navadnih posevkov. Vendar so, kot kaže raziskava, trditve očitno napačne in kažejo, da je družba Monsanto vpletena v globalni agrokulturni nateg, temelječ na popolnih lažeh.

"Glifozat je močan organski fosfatni helator, ki imobilizira pozitivno nabite minerale, kot so mangan, kobalt, železo, cink, baker itd., ki so ključni za normalne fiziološke funkcije v zemlji, rastlinah in živalih," pojasnjuje dr. Huber o tem, kako kemikalije gensko spremenjenih posevkov dobesedno uničijo hranilne vsebnosti gensko spremenjenih rastlin.

Prevod članka: Ganeša

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si