Kako negativna energija vpliva na vaše življenje in kako jo odstranite

Pozitivna energija

Saj veste, da podobno privlači podobno, ne? Tako pozitivni ljudje privlačijo pozitivno energijo in negativni ljudje privlačijo negativno energijo.

Negativno energijo dojemamo kot nekaj, kar imajo drugi ljudje. Seveda, včasih se res sami sebi zdimo negativni, kot na primer: "Pojdi stran in me pusti pri miru!" Vendar, ste vedeli, da je negativnost lahko tako močno ukoreninjena, da je sploh več ne opazite?

To je zato, ker negativnost včasih nosi neke vrste preobleko, ki ji pravimo 'resničnost'. Preprosto je razlagati, da 'ste le realistični' ter zato ne upate uresničiti sanj in verjeti vanje!

Lahko domnevate, da pozitivni ljudje niso realistični, so naivni, da vse zanikajo in 'glavo tiščijo v pesek', v težkih trenutkih imajo na obrazu prirejen nasmeh itd. Vendar, ali so to res 'srečni idioti' ali ima stvar kakšno povezavo z njihovo pozitivnostjo?

V razmislek: Od kdaj 'biti realističen' pomeni, da bodo šle stvari narobe in da morate to resnico sprejeti?

To ne pomeni, da je realistično stališče avtomatsko negativno. Če na svet gledate z 'realističnega' vidika si ne morete pomagati, da ne bi bili negativni, saj je vaša različica resničnosti negativna.

Če je vaša različica resničnosti negativna, s tem pogojujete mnenje, da vse, kar gre lahko narobe, bo tudi šlo narobe in kar gre lahko prav, bo tudi šlo po vsej verjetnosti narobe. Nezavedno prevzeta mnenja vas brez vaše vednosti spremenijo v negativno osebnost!

Torej, če je ta negativnost tako ukoreninjena v vas, da je ne opazite, kako ugotovite, če ste se ujeli v oblak negativne energije, ki privlači napačne ljudi, prigode in občutke? In kako se lahko prepričate, da te negativnosti ne ohranjate?

Tukaj je nekaj vprašanj, s katerimi lahko ocenite stopnjo negativne energije v vas:

 • Se pritožujete? Stalno ali le občasno?
 • Ali pogosto razpravljate o tem, kaj je narobe v svetu, bolj poredko pa o tem, kaj je dobro? To vključuje 'strašansko' vreme, 'grozen' promet, 'idiotsko' vlado, 'slabo' gospodarstvo, 'butaste' bližnje sorodnike itd.
 • Ali kritizirate? Ves čas ali le določene ljudi?
 • Vas privlačijo drame in katastrofe? Se lahko odlepite od televizije ko je na sporedu objava o katastrofi in se lahko izognete temu, da bi se vživeli v življenje nenormalnih zvezd?
 • Ali obtožujete? Ves čas ali le določene situacije?
 • Ali menite, da nimate nadzora nad večino vaših dosežkov?
 • Se počutite kot žrtev? Ali govorite o tem, kako vam je nekdo nekaj storil?
 • Ste hvaležni za to, kar je ali boste hvaležni, ko stvari končno začnejo iti po vaših željah?
 • Se vam zdi, da se vam dogajajo stvari? Ali se vam zdi, da se dogajajo skozi vas?

Zadnji dve točki sta pomembni:

Če ste hvaležni le tedaj, ko gredo stvari v pravo smer, ste negativni. Hvaležnost je pozitivna. Če ste hvaležni za tisto, kar je – vključno z neprijetno šolo ali življenjskimi lekcijami – lahko v življenje privabite več in več pozitivne energije.

Mnenje, da se stvari dogajajo vam, vas postavlja v vlogo žrtve; tako zlahka postanete negativni, saj se odrečete svoji moči. Kaj porečete o naslednji alternativi: Kdo ali kaj je kriv, ko se vam dogajajo dobre stvari? Ali priznavate, da ste odgovorni za dobre stvari, na primer: Trdo ste delali, zaslužili ste itd. Vendar za vaše neuspehe krivite zunanje dogodke ali ljudi? Kako torej, ko se zgodijo dobre stvari, so posledica vašega dela, ko pa pride do slabih stvari, pa niso vaša krivda?

Nihče ne želi slišati tega. Sprejemanje dejstva, da sami ustvarjate življenjsko izkušnjo, zahteva pogum!

Če ste na katero izmed zgornjih vprašanj odgovorili z da, se v neki meri oklepate negativne energije! Za očiščenje negativne energije in dvig vibracije se morate preobraziti in izbrati pozitivni odnos.

Tukaj je še ena ideja, ki vam lahko pride prav: Ste opazili, da pozitivni ljudje v življenju dobijo tisto, kar želijo, in tudi, če stvari ne gredo po njihovo, še vedno uživajo življenje? Negativni ljudje pa tarnajo in stokajo o njihovi nesreči in tudi o dobrih stvareh v življenju?

Za očiščenje negativne energije poskusite spodnji proces v treh korakih:

 1. Prevzemite lastništvo: "Kadar menite, da je vse krivda nekoga drugega, boste zelo trpeli. Ko se začnete zavedati, da vse izvira le iz vas, boste dobili tako mir kot tudi radost." – dalajlama
 2. Prekinite negativne misli in jih nadomestite s pozitivnimi. To zahteva vajo, predanost in odločitev videti svet skozi oči 'kaj gre lahko v pravo smer' namesto 'kaj gre lahko narobe'. Vsakič, ko delujete ali govorite negativno, se morate ujeti in nemudoma spremeniti vižo.
 3. Vizualizirajte pozitivno in se ne pustite povleči v negativno. Premagajte staro pogojevanje. Mislite intuitivno iz duše in ne iz 'resničnosti'. V domišljiji ustvarite novo zaželeno resničnost in jo manifestirajte v zunanjem svetu. Nihče ne želi negativne energije v življenju, vendar ji mnogi dovolimo. Vendar ji na osnovi preteklega pogojevanja, ki povzroča neizogibni rezultat ob določenih situacijah, to nezavedno dovolim. Ko navedeno pogojevanje presežete in se zaveste, da prihodnost ni vklesana v skalo, temveč imate več nadzora nad okoliščinami, kot se vam zdi, lahko začnete zavedno oblikovati vaše življenje.

Kaj se bo zgodilo tedaj? Vaša pozitivna energija bo magnetno pritegnila tisto, kar je po vašem mnenju dobro in je pravo za vas: ljudi, situacije, stvari. Opazili boste ogromno povečanje sreče in notranjega miru.

Zakaj ne bi izbrali pozitivne energije? V sebi naredite nekaj sprememb in kmalu boste v življenju opazili pozitivne spremembe. Uživajte v dobrih občutkih in obilju.

Prevod članka: Ganeša

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si