'Super ugodne' cene telefonov

Gledam najnovejši katalog telefonov, ki jih po 'super ugodnih cenah' prodaja družba Telekom oziroma 'hčerinska družba' Mobitel, in vmes zagledam eno luštno napravo, en 'pametni telefon' ki bi ga res kupil. To je (še en) moj sanjski telefon!

Super ugodni telefoni, ja, dokler v roke ne vzamem kalkulatorja in naredim parih izračunov, ki pokažejo malce drugačno sliko, kot jo riše katalog 'super ugodnih' ponudb.

Pišem o (vsaj meni) izredno ličnem telefonu, ki podpira (za ta trenutek) skoraj vse najnovejše standarde ter še celo goro drugih prelepo zvenečih funkcij in ima zelo eksotične tehnične specifikacije.

Katalog pravi, da pri Mobitelu v jesenski ponudbi (septembra 2013) navedeni telefon stane:

  • po ceni brez vezave: 709 evrov
  • po akcijski ceni: 552 evrov
  • ali pa po 'super ugodni' akcijski ceni na obroke: 23 evrov x 24 mesecev, kar nanese zgoraj navedenih 'akcijskih' 552 evrov

Hja, vendar to še ni vse. Mobitel/Telekom vas ob tem 'super-akcijskem' in 'super ugodnem' nakupu za dodatni dve leti (24 mesecev) s pogodbo oziroma aneksom k pogodbi priklene k sebi. In ta super ugodni telefon se tako rahlo podraži, saj morate ti dve leti plačevati naročnino.

Tako je končni znesek telefona kar hitro več kot tisoč evrov, v primeru pisca je ta vsota 1.023 evrov.

Se potem ta 'super ugodni nakup' še splača? Mislim, da ne. V primeru pisca vedno sledi ugoden nakup mobilnega telefona v prosti prodaji.

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si