'Google' obvešča o domnevnem poskusu prijave neznanca v vaš račun -- PREVARA oziroma phishing

Pozor. Če uporabljate storitve družbe Google, se lahko tudi vam zgodi, da prejmete obvestilo, kot je spodnje, kjer vas 'Google' obvešča, da se je nekdo z vašimi uporabniškimi podatki poskusil prijaviti v vaš Googlov račun. To je preprosto povedano prevara in zgolj poskus, da bi prišli do vaših podatkov za dostop do Googlovih storitev.

Pazljivo, gre za poskus kraje podatkov za dostop do storitev za Google - prevara

Prevara oziroma poskus natega, maila vam ni poslal Google!

Kako vidite, da gre za zelo očitno prevaro in da vam sporočila ni poslal Google?
Že ob hitrem ogledu, kdo je naveden kot pošiljatelj sporočila, ki je v tem primeru "Support" oziroma po naše Podpora, mail pa 'dbtowns @ mediaone.net'.

Kaj ima mediaone.net, ki je družba, ki se ukvarja z oglaševanjem, nahaja pa se v ZDA, opraviti z Googlom? Nič. Popolnoma nič.

Na modri gumb "Check Activity" raje ne kliknite, če pa že, boste preusmerjeni na stran z nezavarovano povezavo (ki ni po protokolu HTTPS, temveč HTTP), kjer vpišete vaše podatke za dostop, in tako zlikovec dobi tisto, kar je želel.

Kaj storiti s tovrstnimi sporočili?

Označite jih kot neželeno pošto oziroma prijavite kot spam, nato pa jih zbrišite.

Izdelava spletnih strani ganesa.si

Izdelava spletnih strani ganesa.si